Replik på Flextrafik för vem – inte pensionärerna i alla fall.
För att vi ska kunna hantera och planera bokningarna har vi delat in Flextrafiken i tidsintervaller. Där har vi efter önskemål från resenärer kortat ner sista tiden för bokning så att det som gäller nu är 30 min innan aktuellt tidsintervall börjar. Ska du resa exempelvis mellan tidsintervallet 09.00-09.59 måste denna resa bokas senast 08.30. För tidsintervallet 10.00-10.59 gäller 09.30 som sista bokningstid, och så vidare. Direkt efter sista bokningstid görs en planering utifrån andra resenärer som bokat in sig på samma tidsintervall och utifrån detta meddelas din slutgiltiga avresetid. Du kan alltså inte boka en exakt avgångstid, utan endast inom ett tidsintervall på en timma där vi planerar din resa så nära dina önskemål som möjligt. Det stämmer att det i vissa fall kan bli längre än en timma mellan din bokning fram till dess att din resa startar, beroende på hur den passar in med övriga bokningar.
Angående rollator ombord ska den precis som du säger förvaras på ett visst sätt ombord. Förarna har instruktioner att hjälpa till med detta så att det ska gå smidigt och lätt för er resenärer. Vi kan bara beklaga om du inte fått den hjälp du behöver och tar detta vidare med trafikföretaget.
Vidare, vad gäller önskemålet att trafikera ordinarie linjetrafik med små fordon är det helt enkelt en fråga om resurser. Flextrafikens fordon används i andra trafikavtal övrig tid och det är på så sätt vi kan utnyttja de fordon som finns på ett effektivt sätt.
Flextrafiken är helt ny även för oss och det kommer säkert att förändras ytterligare under perioden, inte minst utifrån den feedback vi får från er resenärer. Vi är därför väldigt tacksamma för dina inspel och tar till oss detta i vårt arbete med att utvärdera Flextrafiken.