För att arbeta 100% krävs ett bra schema

Vi klagar inte över att vi måste jobba 100 procent, vi skulle mer än gärna vilja jobba 100 procent om ni ger oss ett bra schema med bra lön och mer personal, skriver Klaudia Faluhelyi Fodor.
Bilden är från reportaget om arbetsmiljön på äldre- och demensboendet Myntan med skyddsombuden Madeleine Ervik och Klaudia Faluhelyi Fodor.

Vi klagar inte över att vi måste jobba 100 procent, vi skulle mer än gärna vilja jobba 100 procent om ni ger oss ett bra schema med bra lön och mer personal, skriver Klaudia Faluhelyi Fodor. Bilden är från reportaget om arbetsmiljön på äldre- och demensboendet Myntan med skyddsombuden Madeleine Ervik och Klaudia Faluhelyi Fodor.

Foto: Linus Elsinen

Insändare2022-02-13 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Mattias Carlssons uttalande i artikeln "Personal på Myntan kräver åtgärder för arbetsmiljön", publicerad den 26 januari. Du säger att om vi har valt att jobba 100 procent så ska vi göra våra timmar också. Absolut, på den fronten håller jag med dig, men hur tänker du att flera ska vilja jobba 100 procent när ni ger oss ett sånt schema där vi inte kommer kunna jobba 100 procent? 

Vi kommer inte få någon återhämtning, vi kommer inte kunna vara med familjen, vart tog våran fritid vägen? Jo, det har ni tagit ifrån oss. Vi är också människor precis som ni, vi jobbar alla högtider, extra pass, övertid – vad gör ni? Jo, ni sitter med familjen och firar jul, nyår, påsk och så vidare.

Istället för att ge oss ett bra schema, med bra återhämtning, bra lön, mer personal, väljer ni istället att ge oss ett ohälsosamt schema och dra ner på personal. Är det så ni lockar att flera ska vilja komma och jobba? Att flera ska vilja utbilda sig? Ni lockar absolut ingen med detta, inte oss personal heller.

Vi klagar inte över att vi måste jobba 100 procent, vi skulle mer än gärna vilja jobba 100 procent om ni ger oss ett bra schema med bra lön och mer personal. Istället för att ge oss ett bra svar, vänder du allt mot personalen, som att det är personalens fel att det har blivit så som det är nu.

Som sagt, vi är människor också, precis som du och alla andra som bestämmer över vården.  Lyssna på oss!!