För många av oss betyder morgontidningen mycket

Insändarskribenten anser att det var för få lokala kulturnyheter i tidningen fredagen den 28 juli.

Insändarskribenten anser att det var för få lokala kulturnyheter i tidningen fredagen den 28 juli.

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-08-05 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser fredagens papperstidning och blir bedrövad över innehållet. Fyra helsidor med nöje, film och mängder med bilder, som utfyllnad! Väldigt knapphändiga lokala nyheter, framför allt från Nyköping.

Jag, med flera av mina vänner, har tröttnat på detta! Varför så mycket info och recensioner om alla nöjen på andra platser, än i Sörmland? Låt oss få lite mer lokal information om positiva händelser och även recensioner av lokala händelser.

Ni vill väl inte ha prenumeranter av papperstidningen, kan man ana. Men för många av oss, betyder morgontidningen väldigt mycket. Tack för ordet!

Replik

Tack för din synpunkt. Jag beklagar att du känner dig missnöjd med SN:s kultur- och nöjesbevakning. Såväl kulturredaktionen (gemensam för Sörmlands Medias fyra titlar) som nyhetsredaktionen jobbar hårt för att ge våra läsare en bra mix av alla slags lokala nyheter.

Just den fredagen publicerade vi en nöjesguide för helgen, en intervju med trubadur-komikern Ola Aurell inför hans framträdande i Nyköping och en intervju med Fröken Elvis inför bandets spelning i Nyköping. Vi har den senaste tiden också skrivit inför och om exempelvis Tomas Andersson Wij, Danny/Linnea, Johnossi, Theoz, Timbuktu och Viktor Norén – allt lokalt.

Utöver lokalt material publicerar vi också kultur och nöje med nationell och internationell prägel, eftersom vi vet att även det engagerar många läsare. Just den fredagen blev det tre sidor i print, oftast är det två. Mycket, lite eller lagom – smaken är som baken.

Vi lovar att kämpa på för att göra så många läsare som möjligt nöjda med oss, så ofta som möjligt.

Åsa Wallin, nyhetschef och tf ansvarig utgivare

Felix Olsson, kulturredaktör