Företaget Sverige är vanskött av ledningen

Statsminister Ulf Kristersson (M) trivs på Harpsund. Arkivfoto
Statsminister Ulf Kristersson (M) trivs på Harpsund. Arkivfoto

Insändare 4 oktober 2023 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På ett år har Ulf Kristerssons regering lyckats köra Sverige i högerdiket. Genom moderata besparingar inom vård, skola, omsorg och kulturliv, tvingas människor, som jobbar hårt, ner på knä inom kommunalt bedriven skola och regional offentlig vård.

När den moderatledda tillika okunniga och fartblinda majoriteten av regeringen snålar, påverkar det människor i samhället på riktigt. Här och nu. Att regeringen inte förstår detta beror i grunden på en högerorienterad världsbild där man påstår att det går att äta kakan och ha den kvar. En världsbild som överförs på omvärlden och pressar ner kronan till rekordlåga nivåer. Ett vanstyrt land med en grundlurad befolkning är lågt värderat internationellt.

För vem i hela världen vill bo i detta försämrade Sverige? Ett företag som vanstyrs byter ut sin företagsledning. Just nu går det fruktansvärt dåligt för ”företaget” Sverige. Kanske för att man krymper ner för att sälja ut till vänner i det svenska eller internationellt starkare näringslivet? Om man som statsminister och regeringsföreträdare inte är lojal mot det ”företag” som man leder, vad är man då? Könlös? Om inte regeringen är lojal mot Sverige, varför ska vi svenskar vara det då? Varför ska vi göra värnplikt, slita inom vården, lära invandrare svenska, om vi inte får ta del av den offentliga välfärden som vi är beroende av för att kunna leva ett gott liv i Sverige?

Att statsministern trivs på Harpsund är ingen hemlighet. Harpsund är en skyddad värld bakom bombsäkra murar med full service. Var det målet som statsminister att bedriva hov? Vi som kämpar och som lever i samhället och som är beroende av det offentliga i ett fungerande och tryggt rättssamhälle, vad i hela friden ska vi med denna regering till? En regering som inte på något sätt finns där för oss, utan enbart för sig själva. I sin egen politiska och stormrika pratbubbla.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa