"Förnedrande att landsbygdens invånare sviker"

"För att vara ett parti som är "landsbygdens röst" måste det kännas förnedrande att landsbygdens invånare sviker", skriver insändarskribenten. På bilden Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C).
"För att vara ett parti som är "landsbygdens röst" måste det kännas förnedrande att landsbygdens invånare sviker", skriver insändarskribenten. På bilden Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C).

Insändare 16 september 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Centerpartiet har alltid varit landsbygdens röst och vi håller ställningarna på landsbygden". Så sade Annie Lööf på kommundagarna i februari. "C har tappat landsbygden - fiasko". Orden är Helena Lundgrens, centerpartistisk kommunpolitiker i Vindeln.

Så är det. Från Norrbotten till Skåne har Centerpartiet tappat väljare på landsbygden. Till och med i Annie Lööfs hemkommun, Värnamo, har C tappat rejält. För att vara ett parti som är "landsbygdens röst" måste det kännas förnedrande att landsbygdens invånare sviker. Varför sviker man?

Landsbygden har länge prioriterats bort. Både under borgerliga och socialistiska regeringar och Centerpartiet har, som vi alla vet, haft ett litet finger med i bägge läger. Tittar vi i Nyköpings kommun har i stort sett allt kretsat runt centralorten och ytterkantsområdena under en lång rad av år.

Bostadsbyggandet har gått på halvfart, om ens det. Skolor har lagts ned, butiker likaså. Service har försvunnit, kommunikationer har försämrats och antalet arbetstillfällen minskat kraftigt. Nu ser vi också hur höjda bensin- och dieselpriser gör det både svårare och dyrare för människor att bo och lantbrukare att bedriva verksamhet. Lägg därtill hur internationella ligor härjar i vetskap om att inga poliser finns inom en tidsram på 20 minuter och mer.

Landsbygden har fått nog och det visade man i 2022 års val. Sedan har partiledaren målat in partiet i ett hörn genom att i valrörelsen deklarera att inget inflytande ska ges till V och SD. Två partier som endera sidan kommer tvingas att förhålla sig till under kommande mandatperiod.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa