Försäkringskassans oförklarliga regel

Insändare 16 december 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som timanställd får Du bara ut sjukersättning för 14 dagar och uppmanas söka jobb för resterande tid av sjukskrivningen? Arbetsgivaren betalar in sjukförsäkringsavgift med samma summa, som för en fast anställd.  Enligt Försäkringskassan ska man söka ett annat jobb under sjukskrivningen om man är timanställd. 

Jag frågade om en person blir sjukskriven i 6 månader, får han då bara ersättning för 14 dagar? Svar ”det får man ta från fall till fall” Sunt förnuft säger att man ska ha betalt i förhållande till inbetalda avgifter och inte anställningsform. 

Försäkringskassan kollar om arbetsgivaren har arbete inplanerat för den sjukskrivne under övrig sjukskrivningsperiod. Arbetsgivare planerar självklart inte arbete för en sjukskriven oavsett anställningsform. 

Inkomsten och därmed inbetald avgift ska ju självklart vara underlag för sjukpengen och inte anställningsform. Föredrar man timanställning för att i så fall bli ledig enstaka dagar utspridda över året istället för 5 veckors semester, ska man då behöva straffas för det? Denna regel bör ju i rättvisans namn ändras snarast.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa