Fortsätt granska Trosa församling

Insändare 11 januari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trosa församling har varit på tapeten vid ett flertal tillfällen de senaste 1,5 åren. Det har sällan rört sig om uppgifter av sådan art som vi församlingsbor vill höra. "Kaos och kalabalik", ett biskopsbesök med kraftig kritik mot kyrkoråd och dess AU, ett kyrkoråd som inte fick ansvarsfrihet osv.

Upphovet till denna insändare är att jag sett att församlingens barnverksamhet "tar ledigt över jul och nyår", en tid då det är extra angeläget att ha öppet. Hur har detta gått till?
Vid samtal med tidigare anställda får jag uppgiften att över 75 procent av personalen har slutat de senaste åren – en upprörande siffra.

Kyrkorådets nya ordförande säger sig jobba för lugn och ro i församlingen. Man tänker bland annat ta in extern kraft för undersökning av arbetsmiljön. Jo, resultatet blir nog bra bland de nyanställda. En fråga som jag hör ställas är: "Hur ser löneutvecklingen ut de senaste åren"? Vore intressant med en jämförelse mellan 2018 och nu. 

Kyrkorådet fick inte ansvarsfrihet för 2020. I nya kyrkorådet sitter flera av de som var med och underkändes. Hur gick det till? Vi är många som önskar att församlingen fortsätter att granskas under kommande år och besked hur man arbetar för att läka de sår som finns bland tidigare anställda.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa