Fråga till Oxelö energi och ansvariga politiker

Att ansluta Fjärrvärmen till Idbäcksverket för 100 miljoner måste ju vara ett gigantiskt feltänk, skriver signaturen "Ekis på KG".

Att ansluta Fjärrvärmen till Idbäcksverket för 100 miljoner måste ju vara ett gigantiskt feltänk, skriver signaturen "Ekis på KG".

Foto: SN arkiv

Insändare2021-11-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fråga till Oxelö energi och ansvariga politiker i Oxelösund. Det skall ju byggas en naturgas terminal i Oxelösund. SSAB kommer då att använda stora mängder med naturgas i sin produktion. Varför kan man inte då ersätta hyttgas och koksgas för fjärrvärmeproduktionen med naturgas? Hur ser utredningen och kalkylen ut, finns det någon sådan eller är det ett politiskt beslut för att tillfredställa miljörörelsen?

Att ansluta Fjärrvärmen till Idbäcksverket för 100 miljoner måste ju vara ett gigantiskt feltänk. Att producera fjärrvärmen med naturgas måste ju ändå vara försumbart i miljöhänseende jämfört med idag. Naturgasen är ju även tänkt att kunna ersättas med biogas i en framtid.

Miljövinsterna för Oxelösund och övriga Sverige kommer ju ändå att bli avsevärda i och med omställningen till "fossilfri" produktion vid SSAB. Upp med korten på bordet ansvariga politiker och andra inblandade.