Frågor till Gnestastyret – besvaras med tystnad

Den 18/1 skrev vi en debattartikel med frågor till de styrande partierna i Gnesta. Frågorna har besvarats med tystnad. Skriver fem representanter från Vänsterpartiet.

Den 18/1 skrev vi en debattartikel med frågor till de styrande partierna i Gnesta. Frågorna har besvarats med tystnad. Skriver fem representanter från Vänsterpartiet.

Foto: Henrik Norling/Arkiv

Insändare2021-02-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 18 januari skrev vi en debattartikel med frågor till de styrande partierna S och M med stöd av C. Frågorna har besvarats med tystnad. Som avlönade kommunalråd kan man kanske tänka sig att insändar/debattsidan läses i SN? Det borde vara ett rimligt antagande. Om man då är omnämnd med namn kan det kännas som kutym att ett svar och en kommentar bör komma på samma sida.

 Den 6 oktober ställdes också en fråga till oppositionsrådet Håkan Ekstrand: ”Vad har oppositionsrådet för konkreta förslag till lösningar på underskott i budgeten och utköp av personal mer än det du sagt om att det måste bli verkstad nu?”
I Ryssland är taktiken att fängsla dem som inte tycker som president Putin. Så drastiska metoder tar man inte till i Sverige och Gnesta, däremot används strutsprincipen. Genom att stoppa huvudet i sanden försöker man att tiga ihjäl frågorna.

I stället för att kommentera debattartikeln från den 18 januari tar sig Anna Ekström (M) och Ann-Sofie Lifvenhage (M) tid att berätta om hur viktigt det är med småföretagare och att ”det är dessa som tillsammans genererar möjligheten till en trygg äldreomsorg, en bra skola och ett levande samhälle”. Men vänta nu – alla andra skattebetalare som går till jobbet, bidrar inte de också? Eller för all del de som sliter i äldreomsorgen eller i skolan med knappa resurser?

Johan Rocklind, Anna Ekström och Håkan Ekstrand – de tidigare ställda frågorna är fortfarande kvar obesvarade. Om ni behöver en påminnelse: Varför har Gnesta med ett invånarantal på drygt 11 000 tre kommunalråd? Varför tog det så lång tid att få till stånd en utredning om en ny vattentäkt? Hur länge ska vi ha tålamod med skolan, d v s när lyfts skolresultaten? När kommer en ordentlig genomlysning av arbetsmiljön att göras på socialförvaltningen? Om ingen genomlysning görs, vilka är då planerna på att förbättra arbetsmiljön i Gnesta kommun?