Frågor till kommande kyrkofullmäktige i Trosa

Styrelsen för Konsthallen S:ta Anna har frågor till kommande kyrkofullmäktige i Trosa.

Styrelsen för Konsthallen S:ta Anna har frågor till kommande kyrkofullmäktige i Trosa.

Foto: Privat

Insändare2021-08-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nomineringsgruppernas kandidater inför kyrkovalet i Trosa har publicerats. Allians för Trosa församling visar inga program, övriga hänvisar till hemsidor för respektive grupper på riksnivå. Ingen av grupperna berättar vad de vill inom Trosa församling.

Föreningen Konsthallen S:ta Anna var den verksamhet som först drabbades av det nu avgångna kyrkorådets maktutövning. Utan motivering portades vår förening som sedan 2012 byggt upp en verksamhet av hög kvalitet. Några av Sveriges främsta konstnärskap kunde visas upp i den lokal som tidigare använts som sekundärt förråd. Fram till 2019 visades måleri, skulptur och installationer som alla uppmärksammades av pressen. Kombinationen av samtidskonst i sidobyggnaden (S:t Annas kapell) och Trosa Lands kyrkorum skapade unika upplevelser. Besökare öste beröm över kyrkans vidsyn. Den stimulerade effekten på det lokala kulturlivet kan inte överskattas.

Föreningen är satt i viloläge i väntan på ny ledning av församlingen. Om denna visar sig sakna intresse måste vår verksamhet avslutas.

Frågor:

Vill församlingen ha en aktiv roll i Trosas kulturliv?

Vill församlingen återuppta samarbetet med föreningen Konsthallen S:ta Anna?