Gick och handlade ost – känner sig lurad

"Jag hoppas att SN fortsätter sin bevakning av smyghöjning av matpriser" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Jag hoppas att SN fortsätter sin bevakning av smyghöjning av matpriser" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Insändare2023-08-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såsom varande ostälskare var det till helgen dags att fylla på ostförrådet, denna gång på en mataffär i Nyköping. Då jag ofta handlar ost, minst en gång per månad, och ofta i olika butiker, så visste jag att priset på hårdosten alltid anges i kilo på skylten i montern.

Denna dag hittar jag ost av märke Allerum, och på montern anges priset för herrgårdsost till 89,- och för prästost 112,-. Jag visste också att detta märke normalt låg lite över priset för till exempel Arlas ost, men lockades av ovanstående priser. Köpte således en ost av var sort av märke Allerum. Av vana kollade jag datum och vikt på paketen, och går sedan ut via betaldiskarna. Först när jag kommit hem, gick jag igenom kvittot, och ser där att jag betalt 89,- respektive 112,- för ostarna. Det kunde väl ändå inte vara riktigt, då priset på montern hade dessa priser angivna, men det var väl per kilo?

Dagen efter besökte jag mataffären igen, för att kolla upp det hela, varvid det visade sig att priset på respektive skylt stämde vad gäller kronangivelsen, men med mycket liten, och för en pensionär svårläst, text, så står det 89,- respektive 112,- per styck. Jag kände mig verkligen grovt lurad och bedragen – kilopriset var ju i verkligheten cirka 133,- för herrgårdsosten och cirka 167,- för prästosten. Jag hoppas att SN fortsätter sin bevakning av smyghöjning av matpriser, och jag skulle även önska en förklaring från butiksledningen varför sedvanlig prisangivelse i detta fall ändrats.

Härmed har mitt förtroende förbrukats.