God ekonomi är A och O i Trosa

Wilma Eliasson (M) anser att den styrande majoriteten i Trosa gjort bra ekonomiska val.

Wilma Eliasson (M) anser att den styrande majoriteten i Trosa gjort bra ekonomiska val.

Foto: Henrik Norling

Insändare2022-07-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett av Trosa kommuns ledord är ”god ekonomisk hushållning”, vilket innebär att kommunen skall handskas varsamt med skattebetalarnas pengar. Därtill anpassas kommunens verksamheter efter den enskildes behov, men även efter kommunens förutsättningar och tillgångar.

Kommunens bokslut 2021 visar ett resultat om 65 miljoner kronor vilket är en positiv avvikelse jämfört med budget med 48,4 miljoner kronor. Trots det imponerande resultatet för 2021 är det inte det som imponerar mest utan det är resultaten i kommunens verksamheter. Det handlar bland annat om skolresultat, medborgarundersökningar och brukarundersökningar.

Trosa kommun har lyckats upprätthålla hög kvalitet i verksamheterna samtidigt som arbetet med kostnadseffektivitet varit i fokus vilket bidrar till det stora positiva resultatet i bokslut och i verksamheterna. Kommunen kan i sin tur investera mer i de olika verksamheterna och därmed tillgodose fler önskemål och behov. Det är ingen slump att det går bra för Trosa kommun, utan det är hårt arbete och smarta lösningar som lagt grunden för den goda ekonomin.

En god ekonomi är A och O för att kommunen ska kunna bedriva sina verksamheter på ett föredömligt sätt vilket vi här i Trosa kommun har lyckats med. Trosa kommuns ekonomi har varit god under 2021 liksom under alla år Alliansen (M, C, L och KD) varit i majoritet.

Jag tackar kommunens alla duktiga medarbetare och den styrande majoriteten för ett fantastiskt arbete. Om du fortsatt vill att din kommun ska upprätthålla en sund ekonomi uppmuntrar jag dig till att ta hand om din kommun genom att rösta på Moderaterna i valet 11 september.