Gör inte Ukraina till krigsskådeplats!

Insändare 4 februari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan EU, Nato och USA provocera fram en krigssituation i Ukraina? Det är hänsynslöst och oansvarigt mot folket i dessa länder. Om folk hade klart för sig att Ryssland hotas av Nato-utvidgningen i Europa i och med att medeldistansrobotar kryper allt närmare Moskva skulle man förstå de ryska kraven. 

Sluta demonisera Ryssland och agera megafoner för den Natoledda informationskrigföringen. Det kan bara sluta med krig. Ukraina har stor militär geopolitisk betydelse, så även Krimhalvön. Det är att likna vid Kubakrisen. Vi kan ju förstå varför USA blev skräckslagna över kärnvapenbestyckade ubåtar så nära USA. Varför kan folk inte förstå att Ryssland känner sig hotade?

Det är mindre än 50 mil från den vitryska gränsen till Moskva. Det vitryska och ukrainska folket skulle bli de stora förlorarna om de utsätts för krig, liksom vi alla om det startas ytterligare ett meningslöst, grymt och omoraliskt krig och USA skulle tjäna ännu mer på vapenaffärer.

Nato är en militärallians (en rest från andra världskriget). Varför stärka och slösa resurser på en obsolet militärallians och det amerikanska militärindustriella komplexet i en tid som behöver fokusera på miljö-, klimat- flykting- och pandemifrågor? Släpp inte fram det kalla krigets fula tryne! Vad blev det kvar av Irak efter USA:s och Natos så kallade "hjälp"?
Ingen vill ha krig sägs det från båda håll. Se då till att undvika det!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa