Grattis Nyköping – äntligen hyrsparkcyklar

Elsparkcyklar går numera att hyra i Nyköping och insändarskribenten har noterat att de parkeras lite varstans.

Elsparkcyklar går numera att hyra i Nyköping och insändarskribenten har noterat att de parkeras lite varstans.

Foto: Peter Alexis

Insändare2022-10-11 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Äntligen har även Nyköping förärats med möjligheten att uppleva fenomenet hyrsparkcyklar. Vad skönt att det då finns tydliga regler för hantering av dessa, dels i form av lagar och föreskrifter, men också instruktioner som enligt uppgift ges vid hyrtillfället av elsparkcykeln så att alla regelföljande medborgare vet vad som gäller.

För visst är det så att alla de elsparkcyklar med en tydlig företagslogga på, som plötsligt står eller ligger till synes övergivna på eller i anslutning till gång- och cykelbanor i själva verket är parkerade där, på för ändamålet avsedda parkeringar? Även om själva parkeringsmarkeringen inte riktigt syns?

En stilla undran dock, var är miljövinsten när någon dagarna i ända måste åka kors och tvärs i staden för att hämta upp alla dessa elsparkcyklar som parkerats på udda platser? För chansen att någon spontant vill hyra den där elsparkcykeln som är parkerad i diket kan ju inte vara så stor? Hoppas denna ”uppsamlare”, som snabbt kommer lära sig stadens alla gator i jakten på hyrföretagets elsparkcyklar, åtminstone färdas i ett eldrivet fordon.