"Har ni mage att kalla det nyhetsjournalistik"

SN:s förstasida 3 april toppades med en flera dagar gammal nyhet påpekar insändarskribenten.

SN:s förstasida 3 april toppades med en flera dagar gammal nyhet påpekar insändarskribenten.

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-04-10 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I måndagens SN, den 3 april, toppar ni förstasidan med en het debatt från Oxelösunds fullmäktige.

Min första tanke blir; hoppsan, har de haft ett extrainkallat fullmäktigemöte i helgen? Och i så fall, varför då?

Döm om min förvåning när jag slår upp er första nyhetssida, numera sidan 2, som dessvärre har puttat bort den hederliga ledarsidan långt in i tidningen, och hittar ett referat från i onsdags förra veckan. Alltså den 29 mars!

Har ni mage att kalla det nyhetsjournalistik eller har ni tagit upp konkurrensen med Sörmlandsbygden som mig veterligen är en mycket bra tidning men som bara kommer ut en gång i veckan? Det är högst sorgligt att jag numera måste betrakta mitt älskade husorgan som en veckotidning!

PS: Själva referatet var dock väldigt intressant även om det var typ en halv vecka för sent publicerat. DS

Replik från Kristina Levin, chefredaktör SN: Med nya tidigare trycktider är det ofelbart att materialet i papperstidningen kommer vara äldre än från det senaste dygnet, vilket var det vanligaste tidigare. Så mitt råd till alla papperstidningsläsare är att också läsa SN digitalt på sn.se eller i appen för snabbaste och bästa uppdateringen om nyhetsläget – det ingår ju i er prenumeration! 

Med det sagt blev det verkligen inte bra att publicera en artikel nästan fem dagar senare. Den borde ha gått senast i lördagstidningen, gärna tidigare. Jag beklagar detta misstag och lovar att vi förstås strävar efter så snabb nyhetsrapportering som möjligt även i papperstidningen.