Hjälp behövs vid entré 7

Styrelsen för Moderata seniorer vill att lasarettets entre 7 bemannas så att alla kan få hjälp om man önskar.

Styrelsen för Moderata seniorer vill att lasarettets entre 7 bemannas så att alla kan få hjälp om man önskar.

Foto: Anna Littorin / TT

Insändare2022-02-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så fick Nyköpings lasarett en ståtlig ny huvudentre´ i mångmiljonklassen. Men med stor sannolikhet kommer inte merparten att passera via dessa dörrar. Äldre bilburna personer väljer nog entré 7 som varit huvudingång under hela byggnationen. Anledning till detta är att bilar fortsättningsvis ska parkeras som tidigare närmare entré 7. Då kan man gå helt plant inomhus istället för att gå utomhus. Väljer man gå till utomhus möts man av en uppförsbacke innan man når ingången. Det finns parkeringsplatser för dem som innehar handikapptillstånd, men ej för övrig parkering.

Under hela byggtiden har samtliga kommit till entré 7 och mötts av Rödakorsvärdar och anställda som också skjutsade behövande med en golfbil till hissarna i huvudbyggnaden. Nu är kundservice helt stängd. Ej heller finns det några rullstolar att låna för att skjutsa framför allt äldre som har svårt att gå genom hela långa korridoren. 

Rödakorsvärdarna kommer säkert tillbaka efter uppehållet under pandemin. Hoppas då att dessa värdar kommer att finnas tillhands under vardagar vid denna ingång. Hjälpbehovet har varit stort hittills och styrelsen för Moderata seniorer anser att sjukhusledningen borde återigen bemanna med personal vid denna ingång så människor och framför allt äldre kan känna sig trygga och omhändertagna om hjälp önskas. Det är inte bra i dagsläge att mötas av en helt öde entré.