Hoppas Postnords satsning på paketskåp når landsbygden

Signaturen "Medlem i Kiladalens socialdemokratiska förening"
Menar att paketskåp på landsbygden gör det smidigare att få paket levererade.

Signaturen "Medlem i Kiladalens socialdemokratiska förening" Menar att paketskåp på landsbygden gör det smidigare att få paket levererade.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2021-08-03 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Införandet av en ny leveransmodell hos Postnord med utdelning varannan dag behövs för att förbättra såväl miljön som ekonomin. Idag passerar brevbärarna allt fler brevlådor utan att ha några brev att dela ut, det är inte hållbart! I framtiden kommer breven bli ännu färre, samtidigt ökar paketen och varubreven. I en föränderlig värld är det därför naturligt med omställning till utdelning varannan dag.

Vid förändringar kommer ofta frågan om landsbygdens förutsättningar upp, det klagas ofta på allt sämre service, däribland avseende posttjänster. Det gäller då att ha en realistisk syn på verkligheten och inse att även landsbygden behöver anpassa sig efter nya förutsättningar.

Därmed föreslår jag istället en utökad service på landsbygden, i form av ett utökat nät av paketskåp, där Postnord och andra aktörer etablerar sig. Exempelvis med paketskåp på varje tätort, som i Svalsta, Jönåker och Stavsjö.

Postnord är redan igång på flera platser i landet, förhoppningen är att satsningen även når landsbygden runt Nyköping.
Till dessa paketskåp skulle det dagligen vara möjligt att få paket och varubrev levererade, alltså en smidigare service än att behöva åk in till stan.