Hur blir det med Horsvik?

Insändarskribenten tycker att det är angeläget att ta höjd för att allmänheten ska kunna utnyttja Horsvik redan nu i sommar.

Insändarskribenten tycker att det är angeläget att ta höjd för att allmänheten ska kunna utnyttja Horsvik redan nu i sommar.

Foto: Magnus Andersson

Insändare2020-05-04 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dessa tider av coronaoro ska man följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anvisningar. Det upprepas dagligen att svenskarna förväntas ta ett individuellt ansvar för att inte föra smittan vidare. Man ska gärna promenera ute i naturen och andas frisk luft.

Hurra för att kommunen 2018 köpte in Horsvik och har planer på att göra området tillgängligt för naturälskare i alla åldrar. På kommunens hemsida kan man läsa information om vilka regler som kommer att gälla om området blir klassificerat naturreservat. Redan nu vore det angeläget att ta höjd för att allmänheten ska kunna utnyttja området redan nu i sommar.

Det gäller att prioritera rätt saker. Viktigast är att göra i ordning en parkering, att markera ett par olika promenadstråk, ett kortare för pensionärer och personer med barnvagn eller rullstol som har svårt att ta sig fram i svårtillgänglig terräng. Ett markerat längre motionsspår för andra motionärer. Några bänkar och bänkbord och papperskorgar borde placeras ut. Det kunde kanske räcka för att få igång aktiviteterna i sommar. Då följer kommunen Folkhälsomyndighetens rekommendationer till stor glädje för Nyköpingsborna.