Hur kan mobbningen inom regionen fått pågå

"Vad jag kan utläsa i tidningen har det pågått länge, flera år" skriver insändarskribenten.

"Vad jag kan utläsa i tidningen har det pågått länge, flera år" skriver insändarskribenten.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2023-06-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Vad är det jag läser i tidningen 24 maj: ”Larm om mobbning och kränkningar i regionen”.

En mängd medarbetare inom vården behandlas ovärdigt på sin arbetsplats, med utfrysning, mobbing, och folk är rädda och mår dåligt psykiskt. Att det är en sjuk arbetsplats, helt ovärdig miljö att jobba i kan jag förstå.

Vad jag kan utläsa i tidningen har det pågått länge, flera år. Många mår mycket dåligt och flera har slutat, och att det är tjänstemän som det gäller på en viss avdelning i Nyköping. Flera har larmat om problem och kontaktat HR-avdelningen. Att man tar till att köpa ut medarbetare låter helt skruvat och dyrt, är det inte bättre att lösa problemet?

Det jag inte förstår är att vi socialdemokrater styrde regionen förra perioden, vi som värnar så om en bra arbetsmiljö, med ett fackligt stöd som ska hjälpa medarbetare på sin arbetsplats.

Min fråga är till de socialdemokratiska regionpolitikerna, hur kunde ni se genom fingrarna och inte ta tag i det här för länge sen? Nu blev det att arbetsmiljön fick gå så i botten på en avdelning i Region Sörmland. Känns inte som socialdemokratisk politik, eller vad tycker ni?