Hur långt ska det få gå på räddningstjänsten?

Konflikten har kostat massor. Och då menar jag inte bara pengar, skattebetalarnas pengar. Den har kostat sjukskrivningar. Den har kostat uppsägningar, skriver insändarskribenten.

Konflikten har kostat massor. Och då menar jag inte bara pengar, skattebetalarnas pengar. Den har kostat sjukskrivningar. Den har kostat uppsägningar, skriver insändarskribenten.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2021-10-30 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln om arbetsmiljöproblem på Sörmlandskustens räddningstjänst i SN 28/10.

Återigen presenteras resultatet av ännu en omfattande, resurs- och tidskrävande arbetsmiljökartläggning. I det stora hela verkar det vara med samma resultat som tidigare.

Även denna gång visar det sig att konflikten och problemen med arbetsmiljön kretsar kring räddningschefen och ledningen.

Konflikten har kostat massor. Och då menar jag inte bara pengar, skattebetalarnas pengar. Den har kostat sjukskrivningar. Den har kostat uppsägningar. Den har kostat en arbetsmiljö som låg i topp tidigare i kommunens årliga arbetsmiljömätningar, nu har den en bottenplacering i kommunen. 

Och inte minst; den har kostat mående. Mående på jobbet. Mående hemma, för man ska inte glömma bort att en sådan här situation går ut över familj och vänner också.

Att då påstå att det inte finns någon risk för att arbetsmiljöproblemen skulle gå ut över det operativa arbetet är naivt!

I min värld är det tydligt vilken ände man ska börja med för att förhoppningsvis komma framåt. Och den änden består inte av att göra ännu en arbetsmiljökartläggning, den består av att byta ut räddningschefen.

Nyköpings kommun; det är dags att ta ert ansvar och sluta stoppa huvudet i sanden.
Det borde ni ha gjort för länge sedan, för kommuninvånarnas skull och för medarbetarna på räddningstjänstens skull.