Hur lever vi efter coronapandemin?

Jag har alltid gått min egen väg och ska göra det även efter coronatiden.Skriver Antonio Ponce.

Jag har alltid gått min egen väg och ska göra det även efter coronatiden.Skriver Antonio Ponce.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2020-05-18 05:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla frågar sig, när är coronatiden över? Jag har alltid haft lång framförhållning. Jag frågar mig, hur blir livet efter coronatiden? Jag är själv ganska skeptisk till förklaringen om hur coronavirus kom till. Jag har sett flera filmer när jag var barn, som "Spiderman" och "Hulken". I båda filmerna är det små djur som gör att människan i de nämnda filmerna blir konstiga.Jag tror att de var bara påhittade filmer för att underhålla barn. Sammanträffande att coronaviruset kom till på ungefär på samma sätt som i filmen. 5G teknologi är ett faktum. 5G går att maximera i den digitala världen, allt ska gå via internet och satelliter. Den mänskliga kontakt ska minimeras. Det är konstig nog att coronavirus bidrar till att vi människor vänjer oss att leva som 5G teknologin föredrar.

Jag har alltid gått min egen väg och ska göra det även efter coronatiden. Jag tänker inte distansera mig, tänker inte använda mobilen så mycket, ska lämna den hemma. Ska skriva mera på papper, promenera mera och åka bil mindre, dricka gott vin och omge mig med trevliga människor, kramas så mycket jag kan.

5G är säkert bra. Men jag värdesätter högt min frihet, att använda den teknologi jag vill och behöver. Ingen person och inget virus ska tämja en människa som ett djur för att tvinga denne att missbruka teknologi. Det är fel. Jag kommer att motstå allt som gör att människan missbrukar teknologi, allt som vill tvinga människor till robotisering. Allt ska vara frivilligt, även sättet att leva.