Hur tänker ni i vården?

Insändarskribenten tycker att de som jobbar i vården även ska hålla avstånd eller bära skyddsutrustning.

Insändarskribenten tycker att de som jobbar i vården även ska hålla avstånd eller bära skyddsutrustning.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2020-06-18 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en vecka sedan besökte en 85 årig granne ögonmottagningen i Nyköping för kontroll. Trots att patient och läkare satt på ett avstånd av en halvmeter så bar inte läkaren munskydd. Det som gäller i samhället måste ju gälla på sjukhus?

SN hade för några veckor sedan en artikel om arbetet på IVA i Nyköping.
En fotograf tog bilder vid tillfället. På en bild kunde läsarna se hur det såg ut vid ett möte på avdelningen. Där stod och satt sköterskor och läkare packade som sillar axel mot axel. Hur tänker ni?

Ska ni inte försöka hålla avstånd på er arbetsplats.? Hur lätt är det inte att ett helt arbetslag smittas vid ett sådant tillfälle.
Är det kanske så att ni följer Folkhälsomyndigheten återkommande rekommendation att stanna hemma om ni känner er sjuka? Detta räcker inte.
Forskning visade redan för över en månad sedan att vi är som mest smittsamma dygnet innan symtom och under första dygnet med symtom.

Då borde ju sjukhuspersonal gå på försiktighetsprincipen och bära någon form av virusskydd vid möten där det inte går att hålla avstånd. Ni gör ett fantastiskt arbete men jag förundras över hur ni tänker vid dessa tillfällen.