Hur tänker nya styret om vindkraften?

Insändare 1 mars 2023 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I översiktsplanen från 2010 har Oxelösunds kommun uttalat sig positiv till havsbaserad vindkraft inom kommunen. Hur ser det ut idag med tanke på nya styret, vad tänker man?

SSAB kommer att behöva enorma mängder el till sin omställning, var är det tänkt att den skall komma ifrån? Kommunen och SSAB sitter ju i knät på varandra genom samägandet av hamnbolaget, hur går det då med det kommunala vetot när det gäller vindkraft? Jäv?

SSAB, kraftledning, vindkraft till havs, enorma ekonomiska intressen, allt hänger ihop. Utländska ägare som finansierar projektet, är inte det att sälja sin själ, och släppa in räven? Vi som tänker på att kommande generationer skall ta rätt på skrotet är nog ganska små i sammanhanget. Kommer vi att ha en ärlig chans att stå emot ett sådant jätteprojekt?

För övrigt anser jag att det så kallade "samrådet" var ett organisatoriskt lågvattenmärke. Att skärma av en lokal på det viset, så att det var svårt att höra och se vad och vem som sa vad. Det stryper effektivt en seriös debatt, det verkar uppgjort på förhand, eller?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa