Hyresgäster får inte valuta för hyrespengarna

"Hyresgäster räknas inte som viktiga i samhället trots att vi är nästan tre miljoner", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Hyresgäster räknas inte som viktiga i samhället trots att vi är nästan tre miljoner", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2022-09-17 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi svettas somrarna igenom i våra alltför varma lägenheter och fryser illa hela vintrar då det redan innan energikrisen snålades med inomhusvärme.

Våra pengar är dock flera grupper ute efter att använda till allt annat än för vår komfort. Det görs olagliga överföringar från bostadsbolagen till kommunernas övriga behov. Jag fruktar alla årstider då min lägenhet inte håller måttet för godtagbar standard. De dagar när det inte är för varmt, för fuktigt, för torrt, eller för kallt är sällsynta. Sedan förväntas du godta grannars illa lukter, matos med mera som strömmar in i din lägenhet från otätheter och på grund av dåligt fungerande ventilation.

Det är självklart inte godtagbart. Men hyresgäster räknas inte som viktiga i samhället trots att vi är nästan tre miljoner. Våra pengar duger däremot. Vi är varor på marknaden känns det som, trots att vi är människor med behov av att ha ett hem att må bra i.