Hyresgäster tvingas tåla horribla förhållanden

Insändare 20 november 2022 20:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politiker måste ändra attityd gällande hyresgäster. Kommunerna ser hyresgäster och deras bostäder något som ska generera så mycket pengar som möjligt till kommunens olika behov, vilket i praktiken innebär en extra skatt på hyresgäster i allmännyttan. Vi får INTE valuta för hyrespengarna. 

Hyresgäster förväntas tåla många gånger helt horribla förhållanden i sina bostäder, allt för att kommunen ska få slösa bort våra pengar på dyra konsulter och avgångsvederlag. Man har helt glömt bort allmännyttans viktiga samhällsroll. Vinster i allmännyttan är överordnat allting annat. 

Elnätet kommer att bli överbelastat när hyresgäster måste använda egna lösningar för värme i stället för den flis som bränns i fjärrvärmeverket som levererar varmvatten till elementen i hyreshusen. Man har redan snålat i alla år med vattenburen värme, allt för att generera vinst till kommunen. Hyresgäster har fått ordna värme själv i den mån de haft råd och inte velat frysa svårt.

Gå och fråga om villaägarna är villiga att lägga några hundra lappar extra skatt varje månad såsom hyresgäster får göra via värdeöverföringar så får ni ett rungande NEJ. Höga hyreshöjningar är väl tänkt ska finansiera höjda taxor inom vatten och avlopp för inte kan man väl ta pengar av de som redan har i överflöd, det vill säga höja skatten för alla, utan de som har dåligt med pengar ska betala mest. 

Vackert, heja Sverige, duktigt. Vi slår den som redan ligger, snyggt, det är enklast så.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa