I Gnesta strävar vi efter ohälsa

I nästa val blir det till att rösta på den politiker som inte har suttit vid makten och tagit stoppande hälsofrämjande beslut. Skriver insändarskribenten.

I nästa val blir det till att rösta på den politiker som inte har suttit vid makten och tagit stoppande hälsofrämjande beslut. Skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Norling

Insändare2020-11-27 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Intressant att se statistik som pekar på att barnen i Sörmland blir allt mulligare. Det stämmer helt in på den politik som drivs i Gnesta för tillfället. Här vill man se ett samhälle där bilen är i centrum, med många och stora parkeringsplatser och bra trafikflöde rakt igenom den fina stadskärnan, för att det ska vara så bekvämt som möjligt för de som åker bil. 

Är man lagd åt andra hållet och har insett att det faktiskt är hälsosammare, miljövänligare och billigare att gå eller cykla så har man det svårt att ta sig runt i samhället. Ett perfekt exempel på politikernas ovilja till medborgarnas vardagsmotion är när man har stoppat två nya cykelbanor som trafikverket har gått med på att sponsra med 50 procent. 

En medfinansiering som är extremt svår att få. Men ser man inte samhällsnyttan i att vi medborgare rör oss mer så är det lätt att stoppa för att spara några få skattekronor åt oss uppsvällda medborgare. I nästa val blir det till att rösta på den politiker som inte har suttit vid makten och tagit stoppande hälsofrämjande beslut. Hoppas det finns någon sådan, svårt att se då de alla tycks älska våra kära fordon framför allt annat.