Idrottshall bättre som lokal för massvaccinering

Det finns säker många lokaler som skulle passa bättre för massvaccinering, exempelvis någon av våra idrottshallar. Skriver insändarskribenten.

Det finns säker många lokaler som skulle passa bättre för massvaccinering, exempelvis någon av våra idrottshallar. Skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Gunilla i SN 6/2 angående val av lokal för vaccinering.
Du har uppenbarligen inte läst min insändare, bara rubriken, för då hade du nog förstått vad jag menade. Att kyrkan är vacker får stå för dig, det finns säkert olika åsikter om skönheten i en religiös symbol.

Men jag kan upprepa mig för att vara tydlig. Att gå in i en kyrka, dessutom en frikyrka, alltså inte den religion som är Sveriges statsreligion, kan för många människor med annan tro eller för den delen ingen tro alls, vara mycket svårt. Där finns ett antal fasta symboler, till exempel kors och säkert en bild av jesus på korset, för just den religiösa tron.

 Hade det funnits andra symboler för andra religioner hade det kunnat ses som mer likvärdigt, men nu finns det säkert inte det. Dessutom ligger det på just den kyrkans arbete, mission. Alltså kyrkan arbetar för att fler ska anamma just den tron. Att kalla icke troende och andra religiösa människor dit är närmast att betrakta som påverkan. Jag tror och hoppas verkligen att inte Region Sörmland vill medverka till att påverka människor att byta religion. Men den effekten har detta val av lokal. 

Bland utlandsfödda har covid-19 slagit hårt och bland utlandsfödda finns många med andra religioner än kristendomen. Jag anser att det är helt befängt att medverka till att de människorna eventuellt blir kallade till vaccinering i en frikyrka, vilket kan göra att en del människor inte vaccinerar sig alls. Det skulle vara ett hårt slag i kampen mot minskad covid-19. Det finns säker många lokaler som skulle passa bättre exempelvis någon av våra idrottshallar.