Inför P-skiva och gör Dödens torg till P-plats

"Ett Alexanderhugg vore naturligtvis att införa P-skivor och samtidigt göra om "Dödens torg" till parkeringsplats, platsen är ju ändå förstörd" skriver insändarskribenten.

"Ett Alexanderhugg vore naturligtvis att införa P-skivor och samtidigt göra om "Dödens torg" till parkeringsplats, platsen är ju ändå förstörd" skriver insändarskribenten.

Foto: Jens Alvin

Insändare2024-10-01 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköpings vackra innerstad är i djupt förfall. Det kan väl inte ens våra två kommunalråd förneka.

De försöker med olika konstlade medel stoppa förfallet vilket hittills endast förvärrat situationen. De har till exempel skapat en plats med det förödande namnet "Dödens torg", namnet kommer med stor sannolikhet förfölja platsen långt efter det att kommunalråden kilat vidare, folkhumorns epitet är outplånligt.

Hur bryta den negativa trenden, som innebär att folk skyr city till förmån för ytterområdenas köpcentra. Kära kommunalråd, försök att för en gångs skull tänka efter. Vem vill betala hundratals kronor i P-avgifter i city där det ändå snart inte finns några affärer att handla i. På ytterområdena där affärerna finns är det gratis. Alla kommuninnevånare vet att det ledande kommunalrådet ser rött när förslaget om P-skivor kommer på tal. Trots att nästan alla tätorter i länet har den favören för sina innevånare.

Ett Alexanderhugg vore naturligtvis att införa P-skivor och samtidigt göra om "Dödens torg" till parkeringsplats, platsen är ju ändå förstörd och de boende i området slipper besvärande matos. Återställ därefter Stora torget till den idyll det en gång var, utan anskrämliga containrar. Låt den kompetenta parkförvaltningen sköta om förvandlingen utan inblandning av vare sig politiker eller fastighetskontor.