"Hade förväntat oss politik på en högre nivå från er"

Kvinnokliniken på Nyköpings lasarett är föremål för debatt.

Kvinnokliniken på Nyköpings lasarett är föremål för debatt.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-03-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack för att ni delar era farhågor kring kvinnokliniken i Nyköping. Vi vill poängtera att det inte finns några planer på nedläggning av kvinnokliniken eller BB på Nyköpings lasarett. Det pågår en utredning gällande en administrativ sammanslagning på chefsnivå, men ingen nedläggning är aktuell. Det handlar inte heller om att slå ihop klinikerna i en lokal eller att lägga ner på någon ort. Att elda på och hjälpa till att sprida rykten om nedläggning är inte bara oansvarigt av Socialdemokraterna, det är rent av skadligt för verksamheten.

Vi i den styrande koalitionen är engagerade i att säkerställa tillgänglig och högkvalitativ vård för invånarna i vår region. För att kunna göra det, arbetar vi varje dag på olika sätt, för att vår region ska vara en attraktiv arbetsplats där värdefull kompetens tas tillvara på. Socialdemokraterna gör samtidigt allt för att få det att se ut som att vi planerar att lägga ner flera av våra verksamheter. Trots att ni Emma Mellberg, Linus Fogel och Magnus Johansson, sitter i regionfullmäktige i Sörmland och vet mycket väl att det är en organisatorisk förändring som utreds.

Vi, Moderaterna, Vård för pengarna, Kristdemokraterna och Centerpartiet hade förväntat oss politik på en högre nivå från er, ryktesspridning bidrar inte till sörmlänningarnas bästa.