Inget fel på MSE men jag vill stanna i Nyköping

Det är inget fel på kompetensen på Mälarsjukshuset, men det ligger för långt bort, tycker 79-åringen som skrivit insändaren.

Det är inget fel på kompetensen på Mälarsjukshuset, men det ligger för långt bort, tycker 79-åringen som skrivit insändaren.

Foto: Sörmlands Media

Insändare2022-11-28 06:51
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till: "Utrustning och kompetens finns på Mälarsjukhuset" (SN 22/11).

Min insändare "Lång resa för mammografiundersökning och inga svar" har inte ifrågasatt Mälarsjukhusets kompetens eller utrustning. Tacksam att ni finns. Är väl medveten om att Socialstyrelsen har bestämt att screeningprogrammet upphör för kvinnor efter 74 års ålder. Tack Helen Utsi för ditt svar.

MEN ditt svar är inte svar på mina frågor som är ställda direkt till ansvariga politiker. Monica Johansson sitter numera i opposition och uppmanade mig att kontakta minoriteten som styr i dag, det vill säga: Christoffer Öqvist (M), Lars Lundqvist (KD) och "Vård för pengarna" vilka har kontaktats via e-post men ej besvärat sig med att ge "79-åring" ett svar.

Mina frågor kvarstår:

  1. Varför måste kvinnor, 74 år och äldre från Nyköping resa till Eskilstuna, 16 mil tur och retur för bröstscreening? Snudd på åldersdiskriminering! Har svårt att tro att Socialstyrelsen har bestämt att nämnda kvinnor skall behöva göra denna långa resa.
  2. Utan fordon, hur kommer vi dit?
  3. Erbjuder regionen transport?

Nyköpings Lasarett har en så kallad satellitmottagning dit jag i första hand vill komma.