Bra med könsseparerade dialogmöten i Brandkärr

Jag tror att det här är ett alldeles utmärkt sätt, att både ge män och kvinnor en möjlighet att framföra sina synpunkter. Skriver Ulla Jansson (S)

Jag tror att det här är ett alldeles utmärkt sätt, att både ge män och kvinnor en möjlighet att framföra sina synpunkter. Skriver Ulla Jansson (S)

Foto: Johannes Tångeberg

Insändare2020-10-07 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Moderaterna rasar mot könsuppdelade möten"publicerad 2/10.

Jämställdhet i det här sammanhanget måste vara, att alla får möjlighet och har samma förutsättningar att komma till tals. Därför är det här en modell som tilltalar mig. Jag kan hålla med om att det är beklagligt att det ser ut som det gör i samhället, att kvinnor i många sammanhang har svårt att ta plats och göra sin stämma hörd. 

Uppdelade möten som det nu är tänkt, ger kvinnor, som annars inte hörs, en möjlighet att framföra sina åsikter.
Tyvärr är vi inte där ännu, att det råder full jämställdhet. Kanske skulle den här modellen med fördel kunna användas i fler sammanhang tills vi nått dit.
Jag litar på att konsultföretaget Urban utveckling vet vad de talar om, utifrån den erfarenhet de har, av att ha utfört liknande möten i andra områden runt om i Sverige.

Anna af Sillén (M) är övertygad om att det går att hitta andra lösningar, så att även kvinnor ska kunna komma till tals. Varför inte presentera de lösningarna istället för att bara vara kritisk.
Den kritik Anna af Sillén (M) framför tror jag däremot kommer att "gå hem" i kretsar långt ut på högerkanten.
"Varför ska vi i Sverige anpassa oss efter hur andra kulturer är. Vi har våra mötesformer och den ska passa alla som bor här."

Jag tror att det här är ett alldeles utmärkt sätt, att både ge män och kvinnor en möjlighet att framföra sina synpunkter. Det är en förutsättning för att skapa en mötesplats för alla.
Tack Torbjörn Olsson (C) för att nämnden inte gör ett omtag, utan inser att den möjlighet till dialog som nu bjuds, gynnar alla, både män och kvinnor.
Det är jämställdhet.