”Johansson och Bennermo måste avgå”

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson och Marie Bennermo, chef för patientsäkerhetsenheten bör med omedelbar verkan avgå. Skriver Margareta Johnsson.

Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson och Marie Bennermo, chef för patientsäkerhetsenheten bör med omedelbar verkan avgå. Skriver Margareta Johnsson.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2020-12-01 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter Ivo:s granskning att äldre inte fått vård efter behov och att det förekommit generella riktlinjer om att inte skicka äldre till sjukhus, har allt förtroende för regionstyrelsens ordförande Monica Johansson och Marie Bennermo chef för patientsäkerhetsenheten förlorats. De bör med omedelbar verkan avgå! Det är en av de största skandalerna inom vården och tyder på en mycket svag ledarstruktur inom Region Sörmland.

Det har även tidigare funnits anledning att ifrågasätta styrelsens ordförande. Bland annat då problem med personalbrist vid akutmottagningen i Nyköping som läkarna redogjorde för och de fick som svar att problemen inte var som de beskrev dem.

Nu vill regionen ha en egen fördjupande journalgranskning för att gå till botten med de brister som uppdagas.

Den undersökningen kommer jag inte ha något som helst förtroende för efter alla enligt min mening bortförklaringar: ”Vi har inte gett några riktlinjer" med mera.

Regionen bör ha tillsyn av verksamheten i stort och det kan inte ha skett bra under denna pandemi med det resultat som Ivo visar.

Lägg ned den egna undersökningen! Den har inget förtroendeunderlag!