" Låt inte jämställdheten gå förlorad"

Snälla, låt inte dessa bakåtsträvande krafter få rätt. Snälla, låt inte någon få behandla kvinnor som andra klassens människor. Skriver insändarskribenten.

Snälla, låt inte dessa bakåtsträvande krafter få rätt. Snälla, låt inte någon få behandla kvinnor som andra klassens människor. Skriver insändarskribenten.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2020-10-07 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Kommunen ordnar könsuppdelade möten i Brandkärr" publicerad 1/10.

Jag är född på 50-talet. En annan tid. Mamma var hemmafru. Pappa stod för inkomsten och bestämde i familjen. På 70-talet när jag var tonåring ansågs till exempel homosexualitet vara en sjukdom. 
Sverige är nu världens mest jämställda länder. Det hade inte skett om inte jag och många i min generation varit engagerade och drivit utvecklingen mot ett mer jämställt samhälle. Ett samhälle där alla oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg har samma möjligheter och lika möjlighet att höras. 

Nu läser jag i SN att kommunen inte kan ha möten i Brandkärr där män och kvinnor kan delta tillsammans eftersom kvinnorna inte vågar säga vad de tycker för männen är med. 
Snälla, låt inte dessa bakåtsträvande krafter få rätt. Snälla, låt inte någon få behandla kvinnor som andra klassens människor. Snälla, låt inte det jag och min generation kämpat för när det gäller jämställdhet gå förlorat. Snälla, låt mig vara stolt för att jag varit del i att skapa världens kanske mest jämställda land. Snälla, rara, sätt stopp för alla krafter som verkar mot jämställdhet.