Moderaternas konflikt – därför måste hon avgå!

Anna af Sillén har det senaste året gjort allt hon kunnat för att komma till riksdagen, och däribland offrat de moderater i Nyköping som kandiderar till regionen. Skriver Maria Gilstig.

Anna af Sillén har det senaste året gjort allt hon kunnat för att komma till riksdagen, och däribland offrat de moderater i Nyköping som kandiderar till regionen. Skriver Maria Gilstig.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2020-12-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen "Kunskap är makt," SN 15 december.

Ja, det stämmer att det också finns en maktstrid. Anna af Sillén har det senaste året gjort allt hon kunnat för att komma till riksdagen, och däribland offrat de moderater i Nyköping som kandiderar till regionen. Det var inte bara partiets toppnamn, utan alla kandidater i Nyköping som dumpades i ett försök att göra det lättare för Anna att nå riksdagen. Denna kupp var inte alls förankrad i partiet eller bland medlemmarna!

Men det vara bara upprinnelsen till konflikten. När kuppen blev känd kom fler och fler fram och berättade vad de hade varit med om. Många hade blivit utskällda, blivit osynliggjorda och tvingade att lämna uppdrag mot sin vilja. Då blev det tydligt att det funnits – och fortfarande finns – en tystnadskultur. Den som har kritik ska tystas.

Personligen har jag nu drabbats av den lokala partiledningens ilska. De försöker hämnas mitt misstroende med att stoppa mig från att gå en exklusiv utbildning. Den kan jag både ha och mista, men signalen till alla andra är tydlig: Den som har kritik kommer att hämnas.

Ovanpå det har det framkommit uppgifter om kränkande särbehandling, det vill säga diskriminering av kollegor med utländsk bakgrund. Där pågår inte bara en, utan två utredningar. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att människor på grund av religion och etnicitet behandlas sämre och annorlunda än svenskar. Det här är några av skälen till mitt och andras misstroende.

Maria Gilstig 

Fotnot: Redaktionen har erbjudit Anna af Sillén att svara direkt på den här insändaren. Hon har valt att avstå.

Insändarredaktionen