Isolera inte Ryssland helt

Sverige bör göra sig beredda att ta emot även ryska flyktingar och desertörer och göra allt för att uppmuntra opposition mot det korrupta styret i Ryssland, skriver signaturen "Sonderling".
Bilden: Flyktingar från kriget i Ukraina.
Sverige bör göra sig beredda att ta emot även ryska flyktingar och desertörer och göra allt för att uppmuntra opposition mot det korrupta styret i Ryssland, skriver signaturen "Sonderling". Bilden: Flyktingar från kriget i Ukraina.

Insändare 11 mars 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det talas mycket om att isolera Ryssland nu och många gör just det. Kommuner säger upp kontakten med vänorter, idrotts-, och kulturevenemang avbryts och vi kan läsa om småföretagare som drabbas av sanktionerna. 

Hur mycket jag än lider med Ukraina så kan jag inte låta bli att vara bekymrad. En viss kontakt med Ryssland kan vara bra att ha. Ryssar i gemen kan behöva får alternativa nyheter, det kan behövas kanaler för utbyte av information, potentiella avhoppare och desertörer kan behöva ett fönster (bokstavligt) att hoppa ut i genom. 

Sverige bör göra sig beredda att ta emot även ryska flyktingar och desertörer och göra allt för att uppmuntra opposition mot det korrupta styret i Ryssland. Och det kan man ju inte göra om dörren är stängd?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa