Ja till bilfritt

Signaturen "kjellstankesmedja" tycker att det är ett bra beslut låta Östra Storgatan bli en gågata.

Signaturen "kjellstankesmedja" tycker att det är ett bra beslut låta Östra Storgatan bli en gågata.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2022-02-09 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SN vill ha medborgarnas röster. Från mig ett ja, ett glädjande beslut. Vad skönt att slippa biltrafiken när man kommer cyklande i lugn och ro. Går det på väster, så måste det väl också gå på öster. Oftast måste jag köra undan på trottoaren för att inte trängas med någon bilist som kommer. Dessutom tycker jag att det på sommaren är skönt att slippa bilister när man sitter på en uteservering och äter.

Bilfritt Öster väcker blandade känslor bland butiksägare som kommer att påverkas. Men det skulle glädja mig att kunna gå och strosa bland butiker och föra ett normalt samtalsläge. Vad gäller serveringar är jag förvånad att de är rädda att mista kunder. Jag hade tidigare ett förslag för att öka intresset för öster som ser ut så här: 

Det finns rester kvar av en gammal biograf, varför inte göra om den till en galleria med olika butiker och samtidigt bygga en glaskupol tvärs över gatan vid denna galleria. Det skulle då kunna vara en servering i denna del. Det skulle bli ett attraktivt mål för dem som rör sig i staden. Finns säkert intresse bland affärsfolk för denna typ av rörelse med servering och butiker i gallerians källarplan.