Politikers diskussioner med näringsliv slag i luften

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) har haft möten med bland annat de stora livsmedelskedjorna angående prisökningarna. Arkivfoto

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) har haft möten med bland annat de stora livsmedelskedjorna angående prisökningarna. Arkivfoto

Foto: Fredrik Surell/TT

Insändare2023-07-25 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag finner det ganska märkligt att nutidens politiker för diskussioner med exempelvis banker eller stora matvarukedjor om att hålla sig självmant i skinnet vad gäller deras profitintresse. Ty, tydligen har våra riksdagspolitiker insett att maximalprofiten hämmar svenska medborgares konsumtion.

Bra så, att de inser cirkulationsekonomin, att även statsbudget hämmas om svenska folket starkt drar in sin konsumtion på grund av bankernas maxade räntor på bostadslån eller att matvarukedjor ständigt vill maxa vinsten med höga priser i det att hålla aktieägare på gott humör, så drabbar det även statsbudgetens minskade intäkter, ja ni vet momsen.

Dock finner jag politikers diskussioner med näringsliv som ett slag i luften. Våra politiker har all rättighet att som Robin Hood grovt ta i beslag 50 procent från banker och matvaruföretag från deras vinster och dela ut till folket i det att svensk cirkulationsekonomi blir balanserad till konsumenters fördel. Eller vill banker, politiker och matvarukedjor strypa vår cirkulationsekonomi in i stagnation? Vad vill dessa individer? Vad vill politiker?

Stagnation av cirkulationsekonomin leder endast till misär! Varför ifrågasätta konsumtion? Konsumtion är grunden för företagande i det att cirkulationsekonomin fungerar. Ganska enkel ekonomiskt tänk.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om