"Jag har gått med i Svenska kyrkan igen"

Insändare 26 september 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har aldrig hört någon säga detta! Däremot många, som sagt att dom gått ur Svenska kyrkan. Med viss stolthet dessutom även i officiella sammanhang. Orsak? Jag tror inte på Gud. Sanningen är att man inte vill betala skatten och tjäna några tusenlappar. Jag skulle skämmas för att säga att jag gått ur Svenska kyrkan. 

Vårt största kulturarv och som fostrat och danat många till att bli ärliga sunda människor. Svenska kyrkan gör så mycket för de svaga och utsatta i samhället, så alla borde stötta och verka för en bättre värld. Som revisor i kyrkan i många år har jag sett hur dom kämpar med knappa och krympande resurser. Man behöver inte tro på Gud för att vara medlem i Svenska kyrkan, men tror man på det goda vill man vara med. Man kan vara en kristen ateist, som tror och verkar för det goda i vår värld.

Hoppas en dag få höra någon, som säger ”jag har blivit medlem i Svenska kyrkan igen”! Då har jag mött en människa som vill värna om kulturarvet och satsa på det goda i samhället nu och för framtiden.

Jag är pacifist, och vill inte betala skatt till försvaret! 

Ämnen du kan följa