I kommunens information om befintliga naturreservat beskrivs tydligt vad vi som kommuninvånare skall veta och tänka på utifrån vad som gäller i bestämmelserna för vistelse i naturreservat. Kommunens förvaltare, däremot, verkar tro att detta är ett skogsområde, vilket som helst och inte ett naturreservat. Janstorpsskogens naturreservat har varit omtyckt, tillgängligt och flitigt använt av människor i alla åldrar, tills nu då naturreservatet är helt förstört genom en helt vansinnig skogsavverkning genomförd vid värsta tänkbara tidpunkt på året.
Efter en lång period av mycket nederbörd är marken lös och uppluckrad vilket gör skadorna extra svåra och omöjliga att återställa på ett bra sätt, det gäller både skogsmarken och naturstigarna/motionsspåren. Naturreservatet kommer nu för mycket lång tid förbli ett alltför vanligt skadat skogsområde, vilket som helst, genom en oansvarig skogsavverkning. Detta jag trodde epitetet naturreservat skulle vara ett skydd mot.
Kommunens markförvaltare har i förväg försäkrat att firman som anlitas är känd för att åstadkomma minimala skador. En okunnig försäkran som inte på något sätt är förenlig med de stora maskiner som firman använt. Att dessutom planera utförandet till denna tidpunkt, vittnar om både okunnighet och oansvarighet. De insektsskadade granarna har stått döda och helt torra i flera år, så granbarkborren har kunnat härja fritt.
Tidpunkten är inte bara fel utifrån den mycket blöta och regniga hösten, granbarkborren har dessutom redan gått ner i marken för övervintring och återkommer till våren.
Ett naturreservat förtjänar: 1. Årlig förvaltartillsyn över naturreservaten. 2. Startat bekämpningen av granbarkborren i ett tidigt skede med fällor och med planerad löpande manuell avverkning av skadad skog utan stora maskiner.
Då hade man kunnat bevara Janstorpsskogens naturreservat som det värdefulla rekreationsområde det varit, speciellt nu i coronatider. Nu är markområdets naturvärden och dess tillgänglighet utraderade av markförvaltaren.