Jättebra förslag från regeringen!

Boris Klintsjö tycker att regeringens nya förslag till bostadslån är toppenbra, speciellt för de unga som ska in på bostadsmarknaden.

Boris Klintsjö tycker att regeringens nya förslag till bostadslån är toppenbra, speciellt för de unga som ska in på bostadsmarknaden.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-04-09 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förslaget, att man får låna 10 procent av staten för att köpa en bostad och får själv klara resterande 5 procent, är jättebra. Lånet är upp till 250 000 kronor.

Det kommer att öppna en stor möjlighet för bostadsökande. Ska bostadssökande bo i en hyresrätt är det så mycket dyrare att man kan betala tillbaka lånet på 3–5 år. Fortsätter man att amortera i samma takt ytterligare i 5 år har man byggt upp ett hyfsat kapital och förhoppningsvis fått en skaplig höjning av värdet. 

När jag gifte mig 1963, fick man ett bosättningslån på 3 000 kronor och det räckte för att möblera kök och vardagsrum. Mycket tacksamt!

Det är viktigt att vi framförallt hjälper våra unga till en god start i livet. När jag läste om problemen för bostadssökande 2018, tänkte jag exakt på samma förslag! Att köpa en tvåa i Oxelösund innebär en insats på cirka 30 000 kronor (jag bor där). Det enda rätta boendet, om man kan, är på sikt att äga sin bostad och det gäller också i framtiden!