Jordens resurser är slut – nu lever vi på kredit

Insändare 4 augusti 2022 07:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra veckan inträffade Earth Overshoot Day. Det innebär att jordens förnyelsebara resurser är slut för året, och att vi resten av året lever på kredit. Vi lever på framtida generationers möjlighet till ett bra liv. Om alla på jorden hade levt som vi gör i Sverige hade resurserna varit slut redan i april. Vi hade behövt fyra jordklot.

Både i Nyköping och på nationell nivå svarar de flesta partier att politikerna inte ska göra något åt de konsumtionsbaserade utsläppen. Miljöpartiet anser att övergången till cirkulär ekonomi är en självklarhet. Det kommer att kräva att medborgare ställer om, och det kommer att kräva att politiker skapar förutsättningar.

I Nyköping vill Miljöpartiet fortsätta satsningen på Cirkulära Öster, främja cirkulär ekonomi och hållbart företagande i hela kommunen, och tycker att det är självklart att kommunens egen verksamhet i första hand använder återbrukade möbler och material.

Målet är inte att ingen ska behöva ställa om. Målet är att alla ska med när vi ställer om. Miljöpartiet kommer att fortsätta kämpa för att Nyköpings kommun ska gå före i den gröna omställningen.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Hon personkryssades in i kommunfullmäktige: "Känns fantastiskt bra"

Hon personkryssades in i kommunfullmäktige: "Känns fantastiskt bra"

Ett steg närmare solceller på Rosvalla – kan minska utsläpp av koldioxid med 28 ton per år

Ett steg närmare solceller på Rosvalla – kan minska utsläpp av koldioxid med 28 ton per år
Visa fler
Ämnen du kan följa