Kan en kamera ersätta nattpersonal?

Insändarskribenten undrar om en tillsynskamera kan ersätta nattpersonal inom äldrevården.

Insändarskribenten undrar om en tillsynskamera kan ersätta nattpersonal inom äldrevården.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2019-11-20 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Oxelösunds kommun börjar med kameror inom äldrevården" publicerad 7/10.

Nu är det återigen dags för Oxelösunds kommun att förändra i äldreomsorgen. Titti Kendall berättar för SN  att Oxelösunds nattorganisation är lika stor som i Nyköpings kommun. Det skiljer ca 44000  invånare mellan kommunerna och då anser politikerna att Oxelösunds kommun har en för hög bemanning på nätterna.
Har personalen i Nyköpings kommun fått frågan hur de har det på nätterna? Borde de vara fler? Det framgår inte, men Oxelösunds äldre och nattorganisation blir lidande och det är inte på grund av Nyköpings nattarbetare utan det är politikernas fel.
Titti Kendall säger i samma intervju att bemötandet från de äldre har varit bra och anhöriga är positiva till användandet av tillsynskameror. Vet de om att det ska dras ner på nattpersonalen?
Personal med superkrafter som märker direkt när de kliver in om det är något som inte stämmer, frågan blir hur en kamera ska upptäcka det?
Tänk på dina närstående, tänk på din gamla fröken, din första kärlek, grannen som inte längre krattar upp dom sista höstlöven. Tänk så även på dig själv för du är kanske snart där.