Kan Vattenfalls pausade kärnkraftsplaner rädda SSAB?

Kan Vattenfalls pausade kärnkraftsplaner rädda SSAB?
Undrar insändarskribenten.

Kan Vattenfalls pausade kärnkraftsplaner rädda SSAB? Undrar insändarskribenten.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2021-03-08 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt olika mediauppgifter har statliga Vattenfall planer på att bygga två nya kärnkraftsreaktorer i Ringhals. Vattenfall utvecklar dessutom planer på kärnkraftsreaktorer i Estland. SSAB planerar inom kort att gå över från kolberoende till elkraftsberoende. Närmare bestämt kommer det att gå åt 200 MW. Det är lika mycket el som SSAB använder idag + lika mycket som används i Nyköpings och Oxelösunds kommuner tillsammans! Mycket el är det!

Kan Vattenfalls pausade planer på kärnkraftsreaktorerna i Ringhals hjälpa SSAB att gå över till elberoende? Pausade planer på nybyggnation på grund av ny regering 2014 enligt uppgift i media.

I dagsläget finns enligt Svenska Kraftnät inte tillräckligt med elproduktion för att täcka elbehovet, årets alla dagar, för framtida industriutvecklingar samt satsningar inom transportsektorn mm. Ny stålindustri planeras dessutom i Boden!

Politiker fatta era beslut så att vi normala elanvändare kan använda el för uppvärmning av våra fastigheter även fortsättningsvis. Eller vill ni att vi ska få frysa under vintrarna i framtiden? Utan kärnkraft stannar Sverige. Inga verklighetsfrämmande beslut! Tack!