Kände sig ensam politiskt: Jag följer mitt hjärta

"Politiken rör känslor och väcker passioner", skriver Nyköpingsbon Antonio Ponce.

"Politiken rör känslor och väcker passioner", skriver Nyköpingsbon Antonio Ponce.

Foto:

Insändare2022-07-05 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politiken rör känslor och väcker passioner. Detta är inte konstigt eftersom det politiska spelet går ut på att få egna idéer att segra över andras idéer. Detta spel sker under de strikta regler som demokratin har.

Det korrekta sättet att få dina politiska idéer att tillämpas på verkligheten är att gå med i ett politiskt parti. Ett PP är en förening som består av individer med samma politiska ideologi. Detta innebär inte att individer har olika personlig smak som inte är relaterade till politik. Detta kan orsaka personliga friktioner men ska inte orsaka politiska friktioner.

En grupp människor organiserade i partiet "Nyans" anklagar socialdemokratin för att vara "rasistisk eller antimuslimsk". De själva har varit medlemmar i S. Detta är inte lojalt vare sig mot S eller mot dem som anklagar själva.

S är ett idéparti, idéer kallar brinnande passioner, men det är inte på något sätt ett rasistiskt eller antimuslimskt parti, dess stadgar och partiideologi är tydlig i denna aspekt, "alla ska vara med".

Anklagelser kan inte vara något annat än politisk personlig frustration, det kan vara någon värre, det kan vara en attityd medveten om falskheten i anklagelserna, i syfte att få röster i det kommande valet. 

Jag kände mig en gång förvirrad och väldigt ensam politiskt, men jag följde mitt hjärta, jag är medlem i S och försvarar de idéer som jag tror på, och inte idéer som är resultatet av ett sentimentalt utbrott eller resultatet av en personlig politisk objektiv som inte är de behövandets, majoriteternas intresse.