KD: Vi står för vårt vallöfte – ny förskola i Tystberga

I valrörelsen 2018 deklarerade vi Kristdemokrater att en ny förskola i Tystberga bör byggas. Det står vi fast vid. Skriver Lars Lundqvist och Marita Göransson (KD).

I valrörelsen 2018 deklarerade vi Kristdemokrater att en ny förskola i Tystberga bör byggas. Det står vi fast vid. Skriver Lars Lundqvist och Marita Göransson (KD).

Foto: Roger Sundberg

Insändare2020-09-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I valrörelsen 2018 deklarerade vi Kristdemokrater att en ny förskola i Tystberga bör byggas. Det står vi fast vid och det var vår hållning när beslut togs på KS måndagen den 31 augusti. Tyvärr beslutade majoriteten att det inte blir en ny förskola utan en ombyggnation.

Tystbergaborna har gjort sin röst hörd och har framfört sin vilja till det politiska styret bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Dessa partier vill inte gå Tystbergaborna till mötes. Centerpartiet, som brukar framhålla att de värnar landsbygden, gör inte det heller trots att de lovade det i valrörelsen.

Vi Kristdemokrater har alltid ansett att barnomsorgen är en av de viktigaste frågorna i kommunen. Vi upplever att valfriheten inom barnomsorgen är hotad i Nyköpings kommun. Det är föräldrarna som vet vad som är bäst för sina barn och ska bestämma hur deras barn ska ha det när de är på sina arbeten. 

Tystberga behöver en ny förskola men kommunen behöver också öppna upp och uppmuntra till fler alternativ. Det finns snart endast förskola kvar att välja eftersom Socialdemokraterna 2011 avskaffade vårdnadsbidraget som upplevdes av många föräldrar som ett bra alternativ till barnomsorg. Likaså har många föräldrar i vår kommun kämpat hårt för att den pedagogiska barnomsorgen ska finnas kvar, men den politiska viljan har inte funnits där heller. Här måste det bli en förändring.

Vi kommer att fortsätta att arbeta för att hela kommunen skall utvecklas och växa, inte bara Nyköpings stad. Därför vill vi Kristdemokrater i Nyköpings kommun stötta föräldrarna och övriga berörda innevånare i Tystberga så att bygden kan utvecklas med förskola och skola.