Klart Nyköping ska ha en båtmack!

Jimmy Jansson beslutade i början av februari att lägga ned Sjömacken på grund av bristande besked från kommunen. Moderater i Nyköping stöttar honom i sin insändare.

Jimmy Jansson beslutade i början av februari att lägga ned Sjömacken på grund av bristande besked från kommunen. Moderater i Nyköping stöttar honom i sin insändare.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2022-02-22 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköping är en kuststad med många båtälskare. Nu hotas båtmacken av nedläggning. Nedläggningen av macken påverkar inte bara våra båtälskare i kommunen utan den påverkar även vår turistnäring som är stor under båtsäsongen. 
Moderaterna i Nyköping tycker att det är självklart att vi ska ha en fungerande båtmack i Nyköping, det är en förutsättning för en levande hamn.

Under Socialdemokraternas styre har båtmacken fått kortsiktiga besked under flera år, nu verkar det ha tagit stopp i processen helt och båtmacken hotas av nedläggning. Vi tycker det är väldigt tråkigt att hanteringen av detta ärende inte skötts på ett bra sätt och att man inte sett långsiktigheten i ärendet för Nyköpings bästa. Att företagaren inte prioriterats och att man varken har hittat en bra lösning eller givit klara besked tycker vi är under all kritik.

Företagaren har även haft planer på att utveckla verksamheten men tyvärr inte fått tillstånd att göra det. Det här är ytterligare ett exempel på att det måste bli enklare att vara företagare i Nyköping. Här behöver kommunen istället vara handlingskraftig och lösningsorienterad för Nyköpingsbornas bästa, men det kräver ett framåtlutat politiskt styre.
Moderaterna kommer att jobba för att utveckla Nyköping för båtälskare – inte avveckla!