Kommunal restaurang vid Läget – ett riskprojekt

Insändare 12 maj 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har jobbat med etableringar av restauranger i många år, men aldrig upplevt liknande okunskap. Bergentoft säger att hyran blir cirka en miljon kronor och det kan nog stämma om investeringen blir 10-12 miljoner kr. Från början var det tänkt som en sommarrestaurang, alltså en hyra 250 000 kr per månad. ( 4 MÅN).

Jag har varit i kontakt med Oxelösunds kommun och nu ska det bli året runt och en gormet restaurang. Jag bad om kalkyler, men dom var hemliga. Egenföretagande är mest framgångsrikt. Gick en managementutbildning i Sigtuna 1986 och då hade ICA och KF 30% av livsmedelshandeln vardera. Idag har ICA 50% och KF 20%. 

Skillnaden är egenföretagare och föreståndare. Palle Lederhausen som startade McDonalds träffade jag för 20-tals år sedan och han sa: "Problemet vi har är dom 40 enheter vi har hyrt ut. Vi måste ha entreprenörer med ett delägande". Alliansens förslag är bra. Sälj tomten och låt en duktig entreprenör bygga upp verksamheten!  Projektet kommer att kosta varje år och skapa ekonomiska problem i framtiden för kommunen. Som medborgare vill jag ha insyn i allt kommunen beslutar och planerar. Har man inte den rättigheten?

Ämnen du kan följa