Kommunala skolan väljer bort mina barn

Insändare 23 april 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack och lov att det finns friskolor som välkomnar även mina barn. Naturligtvis började mina barn i den kommunal skolan som tillhörde deras upptagningsområde. Och det var även exakt samma skola jag själv varit elev på 70-talet. Den dög åt mig. Klart att den skulle vara bra även nu. Ack så fel!

Redan första skoldag är mina barn missgynnade. Detta beror på min bakgrund som förälder. Jag har högre utbildning. Hur länge ska detta straffa mina barn? Och varför? Och vad mer ligger till last för mina barn, min etnicitet?

Det har visat sig att mina barn är lite mer begåvade än genomsnittet. Det i sig verkar också vara ett problem. Den kommunala skolan satsar bara på barn som har svårt för sig eller har obildade föräldrar, det genererar pengar. Tack för den! Jag betalar 350 000 kronor kommunal skatt varje år. Vad f-an får jag för pengarna? ”No bang for the buck” i kommunala skolan!

Är det inte rimligt att mina barn också förtjänar uppmärksamhet och hjälp att utvecklas lika mycket som alla andra barn oavsett förmåga och vad de har för föräldrar? Eller kan de stanna i sin utveckling nu?

I den kommunala skolan satsar man mycket på de som har svårt för sig, bra. Men barnen som med samma insats kunde lyft sig till oanade höjder och kanske en dag ta emot Nobelpriset, kanske lösa världens klimatkris, de kommer troligen inte från en kommunal skola i Nyköping. Ett resultat av amatörpolitiker som fick storhetsvansinne i en småstad.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa