Kommunen borde lyssnat på de kringboende

Ole Ledin tycker att man borde ha lyssnat mer på de kringboende och tonat ner bygget avsevärt på norra sidan av järnvägen. Bilden är från artikeln som Ledin kommenterar.

Ole Ledin tycker att man borde ha lyssnat mer på de kringboende och tonat ner bygget avsevärt på norra sidan av järnvägen. Bilden är från artikeln som Ledin kommenterar.

Foto: Roger Sundberg

Insändare2021-02-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Närboende: "Galet att bygget av Resecentrum fortsätter" publicerad 11/2.

Att kommunen och Jernhusen redan har långt framskridna planer och konsulter inhyrda, innebär ju att kommunen tror att de får rätt i mark- och miljödomstolen, tvärtemot vad Urban Granström säger i tidningen. Och därmed har man redan kastat pengarna i sjön om planerna inte går i lås. 

Förrutom nyckelbiotoper som kan gå förlorade, riskerar man även rubbningar i grundvattnet, när grönområden skövlas till förmån för bebyggelse. Det är ju inte bara kring järnvägen man bygger sönder staden. 

Man borde ha lyssnat mer på de kringboende och tonat ner bygget avsevärt på norra sidan av järnvägen. Den där smaklösa glas- och betongkuvösen passar inte in i omgivningen överhuvudtaget, på någon sida. 

Men det är så man jobbar i kommunen. Får de litet idéer, så skenar saker och ting iväg, okontrollerat. 

Det är ju ännu inte ens säkert att Nyköping får en egen station på Ostlänken. Om den ens blir av. Projektpengarna borde vara slut vid det här laget. 

Projektet av Ostlänken påbörjades i oktober 1991. Ännu har inte ett spadtag gjorts från järnvägshåll. Bygget av nya resecentrum var ju en följd att Ostlänken skulle byggas.