Kommunen har jobbat i 14 år – och inte kommit längre

"Jag har jobbat länge inom äldreomsorgen och kommer ihåg 2010 när jobbpusslet drog igång" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Jag har jobbat länge inom äldreomsorgen och kommer ihåg 2010 när jobbpusslet drog igång" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-01-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur länge ska arbetet att gå från deltids-till heltidsorganisation pågå? I SN från den 28 november 2023 kan jag läsa att inom Oxelösunds kommuns äldreomsorgsorganisation pågår det ett arbete med att gå från en deltidsorganisation till en heltidsorganisation och att arbetet började i maj 2022.

Det förvånar mig. Jag har jobbat länge inom äldreomsorgen och kommer ihåg 2010 när jobbpusslet drog igång som var precis det, att alla skulle få heltidstjänster. Och ända sen dess har Oxelösunds kommun jobbat med heltidsfrågan, alltså i 14 år.

Tror också att tanken var att alla i Oxelösunds kommun skulle få heltid men hittills är det bara inom vård och omsorg som det finns. Man har alltså jobbat med det här i 14 år och inte kommit längre. Känns ju lite märkligt.

Att skylla på deltid till heltid för de dåliga scheman som finns idag känns ju absurt. Klart att det går att göra vettiga scheman trots att man jobbar heltid. Varför ska man vara mera folk mitt på dagen? Arbetet är som tyngst morgon och kväll.

Jag och flera med mig undrar, hur lång tid ska det ta för Oxelösunds kommun att gå från en deltidsorganisation och bli en heltidsorganisation?